Wednesday, June 29, 2011

inna lillahi wa inna ilaihi raji'un. (bahawa sesungguhnya kita kepunyaan Allah dan kita akan kembali kepadaNya)- Nafastari kembali kepada Penciptanya



Sama-samalah kita mendoakan NAFASTARI (pemilik blog ini telah kembali ke rahmatullah)
pada 1 Mac 2011

Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman~
*AL-FATIHAH*


Segala penulisan hak milik terpelihara nafastari,
Semoga penulisan beliau dapat menjadikan pahala yang mengalir di alam sana

publish by *mawarnafastari*

32 comments:

areej said...

inshaAllah. sama2 lah kita doakan nafastari.

cikayu said...

alfatihah... takziah. semoga puan mawar & anak2 dapat menempuh kehidupan dgn lindungan Allah s.w.t...

Anonymous said...

mawar,

im a friend of Ahmad

i pray that Allah will give you and 2 little daughters strength

i still remember the first time he showed you to me,that time you two were buying something in IIUM stalls.

:)

You are an extraordinary woman to have captured his heart :)

=rabi'ah=

Sweetalk2u said...

Al-Fatihah...

addyaholix said...

alfatihah!

NenekPenne said...

alfatihah...

nasib baik u tahu password blog ni jadi tak adalah pembaca tertanya2..

HappyIrfa said...

mawar..
setuju dgn nenekpenne..
atleast org yang membaca blog ni tak tertanya..

alfatihah utk ahmad..

igt lagi wajahnya masa majlis mawar dulu.komen akak 'pengantin tu macam muka budak-budak'

Eriyza said...

Nafastari tiada lagi, namun tulisannya tetap kekal di sini.
Al Fatihah!

Anonymous said...

sangat teruja dengan penulisan nafastari even saya hanya silent reader untuk nafastari, puan mawar, embun dan kekwa..

sesungguhnya insan yang baik itu lebih disayangi olehNya kerana Dia tidak membenarkan hambaNya yang baik itu melakukan lebih banyak dosa. Wallahuaklam..

Semoga Puan Mawar tabah dan lebih tabah menjalani kehidupan dan membesarkan anak2 dalam dunia yang pancaroba ini.

Buat Embun dan Kekwa, semoga dirimu perintis ayahmu wahai anak..

Doa saya sentiasa bersama kalian

Yanaam said...

Jumpa juga passwordnya ye.

Yanaam said...

Jumpa juga passwordnya ye.

atbk said...

miss him.... so much!

Anonymous said...

Semoga rohnya dicucuri rahmat dr Yg. Esa. Moga mawar akan terus tabah demi membesarkan hasil peninggalan arwah iaitu Embun dan Kekwa. hanya Mawar tempat perteduhan mereka sekarang. bangkitlah dan terus kan perjuangan di bumi Allah ini. Insyaallah..Allah telah sediakan perancangan yang lebih baik untukmu..

CT said...

Mawar, Embun dan Kekwa teruskan hidup...kita percaya Nafastari sentiasa ada di sisi..menunggu kalian di sana...

Anonymous said...

Al-Fatihah..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yg beriman..

eyjalukman said...

smoga roh beliau dicucuri rahmat , Amin..

sot said...

Saya sedekahkan pahala bacaan surah al-Fatihah buat arwah. Blog ini adalah pusaka untuk anak2nya mengenali ayahnya, insyaAllah.

ashrafi said...

Assalamualaikum. Rindunya saya kepada Allahyarham. Walaupun 'majikan dari jauh', tetapi segala nasihat yang diberikan tetap disemat kerana ia sangat bermanfat.

Semoga Allah merahmati serta mengampuni sahabat di sana. Amin.

eliyaezlinalias said...

allahuakbar...menitik air mata membaca tulisan peninggalan arwah..terutama entry2 nasihat & pesanan buat anak2 arwah...seolah2 arwah tahu dia xpunya kesempatan menyampaikan nasihat itu sendiri pada puteri nya...ALFATIHAH

Anonymous said...

al-fatihah

Anonymous said...

al-fatihah

Ummu Auni said...

Innalillah wa inna ila hi rojiun
Terkejut saya membacanya, kerana ini baru pertama kali saya menjenguk blog ini

:-) said...

salam sy baru terjumpa blog ini pada hari raya ke 5, takziah sy ucapkan tidak sangka penulis nya telah meninggal dunia.. al fatihah...

shahrina said...

saya sangat teruja apa membaca gaya penulisan nafastari...seorg penulis yang berbakat...

penceritanya tentang embun dan kekwa membuatkan saya sebak seketika

semoga pn mawar, embun dan kekkwa berada dlm lindungan allah swt

amin
shahrina

zila said...

saya tidak berkesempatan membaca nukilan penulis semasa hayatnya.. tetapi saya amat menyukai gaya pembahasaannya.. ada sedikit seperti tamar jalis....dan ada sedikit seperti abdullah hussin

Anonymous said...

jay, rindu hang!

-atbk-

Anonymous said...

Al-Fatihah ..

Anonymous said...

al-fatihah

syuhada mredzuan said...

al-fatihah .. setahun tepat pemergian beliau .. harap fmly arwah tabah .. dan sentiasa mendoakan arwah ..

AkuLah Itu ( I AM) said...

Saya baru tahu ttg pemergian arwah 3 hari lepas. Saya kenal arwah sewaktu sama2 training renang di UIA. Saya suka kacau arwah. Tapi bila latihan towing mangsa lemas, saya mesti nak pair dgn arwah sebab dia ringan. Wakakaka....lepas kami habis belajar, saya masih pergi ke kolam renang UIA tapi tak pernah teringat nak tanya2 pasal dia walhal lifeguard2 yg sezaman dgn kami masih ada jer lagi dok jaga pool tu. So sad, that I have to be reminded of him this way. Tapi inilah namanya hidup. Selalu jer berlaku benda2 yg tak disangka2. Ucapan takziah saya panjangkan kepada isteri arwah dan anak2 arwah yang comel. Orang baik mcm arwah pasti ada tempat yg baik di sana. Jay, nanti kita jumpa kat sana dik yer.

Anonymous said...

semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman,al-fatihah

Nur-Annisaa said...

salam Nisaq disini.

Mudah2an si isteri kuat semangat! Speechless. Saya doakan kalian sekeluarga kuat n tabah